Image
Image
Image
Image
Image Image Image Image
Image Image Image Image

Despre producția de hârtie Alint

Alint este un brand românesc, produs în 2 fabrici: în Petrești, județul Alba și în Dej, județul Cluj. Toate produsele Alint conțin celuloză 100%. Procesul obținerii de hârtie absorbantă pornește de la rețeta amestecului de celuloză cu fibre scurte, care dau moliciune și finețe și a celulozei cu fibre lungi care dau rezistență.

Procesul fabricării de hârtie este în întregime automatizat și pornește de la amestecarea și omogenizarea celulozei cu apă, continuă cu lansarea pastei de hârtie pe mașină pentru a fi uscată pe un cilindru enorm de fontă la o temperatură de peste 500 grade Celsius, și se finalizează prin rularea hârtiei în formă de role jumbo, care pot ajunge și la 2.5 metri diametru.

Acestea sunt verificate pentru a ne asigura că respectă principalii parametri fizici și tehnici necesari pentru fiecare tip de procesare în produse finite. Efectuăm controale bazate pe eșantioane pentru a măsura caracteristicile în cazul altor cerințe speciale. Rolele sunt
învelite cu o folie de plastic și etichetate, apoi transportate la depozit unde sunt stocate până când sunt folosite pentru fabricarea produselor cărora le sunt destinate. PehartTec Grup are o divizie comercială dedicată pentru comercializarea de hârtie sub formă de role jumbo. Pentru Obținerea de hârtie igienică, prosoape de bucătărie, șervețele de masă sau batistuțe de hârtie, rolele jumbo sunt trimise spre linii de procesare specifice pentru fiecare tip de produs finit, unde sunt imprimate, lipite, ștanțate, perforate și înfășurate pe tuburi de carton pentru a obține role, ca apoi să fie debitate la dimensiunile necesare. Urmează apoi secția de ambalare și paletizare, unde produsele finite își primesc fiecare ambalajul desemnat, apoi sunt stivuite pe paleți și pregătite pentru livrare.

Grija pentru natură


Tăiatul copacilor responsabil și grija pentru natură este preocuparea noastră numarul 1, conform certificatelor FSC® C134427 care atestă acest lucru.